Jesus-smik





Har hållit inne på denna ett tag nu. Men för ett tag sedan läste jag om ett Jesus-smink. "Ett sätt att se snygg ut inför Jesus". Läppglans och krämer som enligt reklamen och slogan skulle göra personen: "Get tight with Jesus..." Enligt upphovsmännen skulle användarnas rykte även "upprättas" av de "sakrala" Jesus-sminkprodukterna.

Ibland undrar jag om vi har förenklat Jesus och relationen till Honom. Det går inte. Det finns ingen gräddfil. Det finns ingen kräm eller smink som kan skapa karaktär eller andlig vitalitet hos oss. Inget läppglans kan ge oss Jesu strålglans. Bara tid, umgänge, ett liv inför Gud kan göra oss mer lika Honom - vår Mästare. Bara Jesu egen närvaro och närhet ger oss Hans doft. Bara Guds verk i oss kan skapa liv och väcka en längtan till lydnad och efterföljelse. Och det är bara då vi kan vara Hans redskap, verktyg i Hans mission.

Ibland önskar i alla fall jag att det fanns genvägar till Guds närhet - ett smink eller läppglans som kunde piffa upp relationen till Jesus. Lite hjälp. En boost. Tyvärr - så funkar det inte - varpå vi ännu en gång får öppna vår bibel, ta emot nattvarden, söka oss till varandra eller lunka omkring på en av våra otaliga bönepromenader. Det är nåd!

PAX VOBISKUM!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0