Valborg en glädjespridare

Valborg. Mamma hade i många år en kvinna på jobbet som hette Valborg. Hon var alltid snäll. En go´ människa som gillade att prata mycket. Tror också att hon gillade att spela på lotto. Lyssnade även på dansbandsmusik. En glädjespridare var hon i alla fall. Tänk vad många fina människor man mött under åren.


Ska jobba i natt. På disco. För kids. Undrar om det blir schlager eller mest dunk dunk dunk?

Schlager skulle vara kul. Säkert med Linda Bentzing, eller den där ljusa, hon som heter som ett däckmärke, i efternamn alltså. Blir nog sent också. Men kul, som sagt.


Snart pizza. Sedan fixa frillan och därefter kila.


I morgon Skövde i cupen. Skickar B-laget. Kan gå hursomhelst. Den dagen - den sorgen. Men nu är det ju först Valborg och fest. Precis som mammas gamla dam på jobbet...


Tillvaron är fin

Tillvaron i kollektivet är fin. Jag kan höra hur Charlotta kör med symaskinen. Då vet jag att hon är lycklig. Hanna och hennes vänner sjunger lovsång i vardagsrummet. Gott! Emrik smyger sig på dem och kryper upp i en fåtölj. Han sitter där en stund. Tyst och förundras. Mysigt. Robert ligger väl ute i parken och glassar i solen. Skönt. Och Tessi jobbar. Bra att någon tjänar pengar och samhället. Själv inväntar jag en match. CL semi. ManU - Barca. Avkoppling - särskilt som inget av lagen har någon särskild plats i mitt hjärta. Vardagen och tillvaron i kollektivet är fin. Gud är god. Tänk allt Han låter oss få vara med om - tillsammans med Honom dessutom.


Hade en god dag. Blir bortskämd med sol nu för tiden. Härligt. Var i skolan. Lugnt. Pluggade lite på eftermiddagen. Ringde några samtal. Och mejlade några personer. Drack lite kaffe. Lekte i sandlådan med sonen. Kickade lite boll. Njöt av tillvaron. Elin kom förbi. Hon lekte med Emrik. Åter, vardagen är fin. Det gäller att ta vara på den. Gäller att inte glömma det!


Tre viktiga poäng

Tendensen håller i sig. Inget eget spel. Ingen kreativitet. Tjongbollar. Fantasilöst. ÄNDÅ tre poäng. Behövdes.
Tuffa matcher väntar. Bajen och Kalmar, närmast.

Skola i dag. Annars soft kvällsmat med Hanna och Olof. Eller Rolf som han kallas av Vivallakidsen. Trevligt.

Förövrigt är nog Hanna topptre på saker Emrik säger. Mamma och pappa ligger högst - men sedan kommer nog ett nasalt och hårt H A N N A.

En annan glädjande nyhet är att mina vänner, som gifter sig i sommar, tilldelades biljetter till Sveriges gruppspelsmatcher. Jag vet hur mycket dem har kämpat. Och bett. Och tävlat. Och skrivit hejaramsor, motiveringar och slogans. Kanske också lockats att köpa biljetter SVART. MEN BORT DET! - OCH VAD HÄNDER.... jo som ett brev på posten fixar Kungars Kung också detta lilla I-landsproblem tillslut. Glädje.

Sov gott.


Soft helg

Kom hem tidigt i dag. Åndå var jag tvungen att stanna för tåget. Överlämnandet gick bra. Alla barn på dagis var ledsna - så Emrik blev lite fundersam när han kom dit. Verkade undra vad som hade skett med alla över helgen.

En god helg. Förutom början då, 1-2 mot Bohuslänningarna. Dags för revansch i dag.

Mormor och Morfar kom förbi i går. Skulle till Sthlm. Hade en skottkärra med till Emrik. Illgrön och trevlig, Hade vi trångt innan - kan man lugnt konstatera att nu är det över gränsen.

Besökte en muiskalpremiär i går också. Matilda "snart gift" Andin satte upp en succéföreställning med prinsesstema. Det var trevligt och sjukt kul. Hanna, vår kollektivsyster, medverkade med några sköna toner. Kul. Kan tilläggas att det var ett inslag i möhippan och offret älskar musikaler.

Johan, hennes blivande, följde med mig och Emrik hem. Det var soft och goda samtal om livet, tron och fotboll såklart. Kalas med fantastiska vänner.

Var en sväng i kyrkan också. Psalmsång, med otroligt ackompanjemang och mellanspel; trummor, piano, ståbas, förgyllde toner i öron och hjärta. Gott.

En annan sak som kan förgylla. I present to you Hanna:

image32


Och prinsessan - den blivande bruden...

image33





Usch och Glädje.

Förlust. Usch.
Mot nykomlingen. Usch.
Efter 20 raka matcher i allsvenskan utan förlust. Usch.
Smaklöst kaffe på O´Learys. Usch.
Trångt. Usch.
Tappar mark i toppen. Usch.
Valde matchen före tre andra fantastiska fredagskvällserbjudanden. Med facit i hand. Usch.
En dator som sjunger på sista versen. Usch.
Men jag är frälst. Glädje.
Och matcherna kommer tätt nu. Revansch med andra ord. Glädje.
Och en fantastisk son. Glädje.
Och fru. Glädje.

image29

Bilder

Här kommer några bilder...

Ett: min nyttiga lunch. Korven är avsedd att grillas -men jag älskar den kokt.
image26

Två: en cykellagning från den högre skolan. Säkert en stressad student på ÖTH.

image27

Tre: Maffia, visst är det så det känns. Jag cyklar förbi detta ställe flera gånger i veckan. En limo. I ett "skumt" industriområde. Notera taggtråden uppe på staketet. Dessutom Ugglan, eller Örnen som sitter högst upp på örnnästet och vaktar hela hoodet. (att den alltid sitter där och förmodligen är gjord av plast gör detsamma...) Jag blir livrädd varje gång jag är i närheten av detta place. Ugglan är den där lilla svarta pricken mitt i bild :)

image28

En norsk skalle

En dansk skalle har man ju hört talas om. Men jag tror att Riise i Liverpool precis har myntat ett nytt begrepp: EN NORSK SKALLE.

Återstår att se hur många journalister som gör den ordleken. Personligen tyckte jag att den är ganska bra...

Förresten - rätt åt Liverpool och deras fantastiska, genialiska taktikfotboll!

God natt - tror att jag sover bättre med huvudet lutat mot kudden än den NORSKE stjärnan med den STORA skallen...

Tredje dan´ på raken

Jag erkänner. Det hände igen. Tredje gången på lika många dagar. Picknick, äta ute, mysa - kalla det vad du vill. Härligt med vänner som bjuder in en på grillparty. I dag var det folk i Krokusen. Ja, det är ett kollektiv i Mellringe. Svårt att tacka nej till sådana erbjudanden. Äta ska man ju ändå göra vid fem-sex snåret. Så det passade oss bra. Drog dit. Strålande solsken och årets första grill alltså. Kunde inte bli bättre.

Jo - förresten, skolan var bra i dag. Klassen "redovisar" ett arbete och en process om vad kyrkan är och dess roll. Har lyssnat på ett tiotal klasskamrater. Mycket spännande. Och mycket uppmuntrande. Tror att det finns hopp för kyrkan i Sverige. Kul att Han, Gud alltså, låter oss vara med i processen av en upprättad skapelse.

I kväll blir det fotboll. Inga spännande lag. Liverpool (tråkiga, defensiva och taktiska - usch jag somnar bara av orden) - mot Chelsea (köpte under en period allt dem ville för ryska pengar). Får mest hoppas på en underhållande match och god fotboll. Det bästa som skulle kunna hända nu när Gunners är ute - är väl att Barca tar hem det. Inget av de brittiska lagen unnar jag ännu en titel...

Men jag är inte bitter - det finns ju viktigare saker - som grillning till exempel. Återstår att se var det serveras mat i morgon.

Yes alltså...

Blåvitt vinner. 2-0 mot Solna. FINT! Underbart.

Dåligt spel. Tråkigt spel. Inget spel. Ändå tre ljuva poäng. Känns fantastiskt att vinna, ligga tvåa trots att vi hittills ännu inte spelat bra. AIK var pinsamt dåliga. Vad har hänt efter Wilton? Tre mål på sex matcher. Wow... Tyckte nästan synd om Bojan. Grabben är kaxig mot kommentatorerna och börjar ju nästan gråta... Ändå en härlig fläkt i svensk fotboll.

Superkometen i Djurgårn fixade inte sjätte gången gilt. Därmed hamnade han bara på Marcus Bergs facit, fem mål i rad. Ijeh har ännu rekordet tillsammans med några andra, på sex.

Måste ändå erkänna att Alex är saknad.

Blev en spontan sväg till stadsparken med Martin och Josefine. Kalas. God mat och goda vänner. Andra dagen på raken. Var ska detta sluta?

Somnar gott i natt


Very nice.

Usch - såg precis att Flaxkalmar tillslut fick tre poäng. I 93 minuten. Illa.


Annars har helgen varit idel glädje. Myrans överraskningsfest på fredag - succe. Och nu lördag - söndag; barnvakt, och överraskningstack i Husby. Hanna och Simon hade riggat upp för lyx. God mat, gott väder, godis, snacks, sovmorgon och slappt. Härligt med goda vänner.


I går tog vi det lugnt. Idag gjorde vi en utflykt till Nora. Kollade lite Loppisar och fikade i solen vid ett gammalt järnbrott, eller vad det kallas. Pershyttan. Tungt namn - men mysig plats.


Åkte hem och fortsatte lyxen genom att äta lunch med paret Undemar ute i Rynningeviken. Världsklass. Pastasallad och varm kycklingsoppa. Simon hade med Triangiakök - med gasoltub. Seriöst och roligt!


Lirade lite fotboll i eftermiddags. På gräs. Fantastiskt! Första gången för i år. Härligt, men oj vad benen är sega. Tror jag fått lite får många kilon på kaggen. Men väldigt kul. Och enormt vackert väder. Riktig sommar ute.


I kväll gröt och husmöte. Dessutom dags att ladda inför AIK matchen i morgon. Känner en viss oro inför matchen - en av årets viktigaste och mest känslofyllda.


I morgon plugg - på kvällen Sopcast eller O Learys...


Tjoho.

image23image24
image25


Hemligheter

Igår var det fest. Överraskningsfest för Myran. Det var därför allt var så hemligt. Temat var Bad taste. Tog fram mina glasögon från ettan på lågstadiet. Riktigt coola faktiskt. Annars var rakningen - dvs spara skägg på halsen - en höjdare. Skjortan är ju snarare cool än ful. Byxorna däremot lite läskiga - svart fusksammet.

Jättemycket folk. Kul. God mat. Och en riktigt lycklig Karin. Hon är ju världens godaste så det kändes kul att glädja henne.

Emrik tyckte att det var lite konstigt. Han kände inte igen sina vänner. Men han är också rolig. Han skrattade åt mig flera gånger. Det var precis som att han tyckte att pappa var knäpp och inte riktigt som han brukar. Skärpt kille!


image20

Annars var detta en ganska läskig lirare.

image21



För övrigt gick det bra att käka gröt trots alla fula människor runtom.


image22



Helgens andra stora topsecret följer i eftermiddag. Hanna och Simon ska tacka oss för hjälpen på deras bröllop. Jag vigde visst dem i höstas. Så vid 16 tar de Emrik. Och i morgon vid 11 hämtar vi honom åter. Då vet vi också var natten tillbringades. Än så länge är det bara hemligt...

Adjö.


Bajs mot GAIS. Lejon mot stövlar.

GAIS är svåra. IFK var dåliga. BAJS!


Tänk att en sjuk Alex kan saknas så mycket. Jag sade det till mina vänner direkt innan avspark när jag möttes av beskedet. DET GÅR INTE UTAN ALEXANDERSSON! Punkt.


Tyvärr fick jag rätt. Blekt. Fantasilöst. Stora hål i laget. Inget eget spel. Ingen som vågar hålla i lädret på mitten. Inga initiativ. Massor av chanser för motståndarna. Gött med en dansk vägg i målet. Att han leder plusligan säger väl allt om vårt spel i år. Ändå ett styrkebesked att vi inte förlorar trots det dåliga spelet. Bara att hoppas att någon av de hundra skadade backarna snart kommer tillbaka - och framför allt att Gud helar Alex. AIK - Ni kommer få sota för detta...


Annars var sällskapet trevligt. Ekan, Arvid, Doff och Högga - alla i marginalen :)


Emrik är förövrigt en hjälte. När dåliga föräldrar inte hade bra skor till killen blev det stövlar trots strålande solsken. Han har 20, 21 och 23 - men inga 22. 21 var litet - 23 för stort. Skämdes lite när jag hämtade killen och de fantastiska fröknarna hade lånat ett par från någon annan. Smög in på dagis och satte på honom stövlarna, drog ner byxbenen rejält så att det inte skulle synas att det var stövlar i sommarvärmen. Sedan cyklade vi hem. Fort! (Emrik bryr sig inte ett skvatt - han älskar stövlarna. Skönt att han inte är lika fåfäng som fadern...)


Hittade dock ett par klockrena skor för 20 kronor. B&B såklart. Snygga. Välbevarade. Tuffa. Och dessutom av märket "Lejon" - med kardborre... Wow! Det var sådana som alla andra hade när jag själv var liten. Tyckte alltid att det lät så tufft med "LEJON". Fick tyvärr aldrig några. Mamma tyckte nog att det var dålig kvalitet. Hon hade nog rätt - bara att hoppas att dem blivit bättre med åren. Tuffheten har ju i alla fall bevarats - det lovar gott.


Snart helg. Blir en hel del hemligheter. Återkommer senare så ska ni få höra. I nuläget är allt så topsecret att jag inte kan avslöja något.


Håll ut!


Sol ute och sol inne

Härligt. Solen skiner igen. Blir en sväng till Dagis snart. Får se vad vi hittar på. Emrik och jag alltså. Frugan ska jobba på B&B i eftermiddag. Så vi är ensamma. Hon ska plocka prylar att sälja på Frizon i sommar i secondhandbutiken där. Ett bra initiativ.

I kväll blir det GBG derby. Fint. Ryktas att Jakob spelar back. Sella petad för Hysen. Det skulle betyda att den senare också är back. Bra framåt - mindre säker i defensiven. Tränarna verkar i allafall insett att Alex måste vara på mitten. Mycket bra. Där är han dominant! Kanske kollar matchen på O´Learys med Pastorn. Om inte annat får Sopcast rädda mig ännu en gång. Dem är värda en ny chans trots den svaga insatsen senast.

Vinner Blåvitt kan man väl säga att det är sol inne också.

I övrigt undrar jag om inte detta täta matchandet kommer att påverka pubiksnittet negativt. Jag tror det.

Tvätten är klar om en stund. Kul....

Käkade precis god köttfärssås som Tessi gjort. Underbart.

Dags att kasta sig på cykeln. Emrik here I come.

PUSS


Vänner och vardagsmoral

Det är gött med vänner. Kanske den största fördelen med kollektivt boende att folk faktiskt droppar in spontant då och då. Lite osvenskt men så härligt. I dag kom först Pastorn på besök. Några koppar, kaka och gott samtal förgyllde tiden.

En stund senare kom Myran. Hon är som en livs levande ängel. Fantastiskt. Vad skulle livet var utan dessa stunder i vardagen. Vad skulle plugget vara utan dessa möten - alldeles för mycket!

Har funderat över lite vardagsmoral.

1. Hur smutsigt är det att be frugan att ställa sig på kö på en populär bok man lånat på biblioteket bara för att få ha den längre tid?


2. Hur illa är det när sonen tappar en platskork för andra gången på gatan och man inte tar upp den?

3. Är det fel att fråga affärsinnehavaren på loppisen om priset på en vara trots att en liten prislapp undertill vittnar om varans egentliga värde? Eller är allt öppet för prutning i det sammanhanget?

4. Hur fult är det att i ett kollektiv med gemensam matkassa gömma de godaste matlådorna i frysen för andra boende?

Om någon har svar går det bra att kommentera nedan. Ska dessutom tillägga att undertecknad inte fallit för alla dessa moraliska dilemman. Men kanske någon... Please forgive me!


Krattning och ännu mer glasögon...

Så var det dags. Vårröjning på Dagis. Helt ok. Lite skratt. Lite skämt. Och lite arbete. Krattade i tre timmar. Fikade lite. Två mackor och ett glas påskmust. Fint. Grävde. Och bröt av ett skaft på en kratta. Fyllde tio sopsäckar löv. Kan nog bli bra på barnens gård. En ny koja. En härlig grillplats. Ett odlingsland för kryddväxter. En balansbana - lurig med tanke på benbrott. Och en anordning för vattenlek. Jag gillade framför allt Antons familj. Han hade förutom föräldrar tagit med sig farfar också. Farfar i sin tur hade ett släp med stockar, stubbar och motorsåg. Respect! Riktig stålfarfar. Emrik softade mest. Det roligaste han kunde komma på var att lägga nappen i påsen med löv. Kreativt - men inte så mycket intresse för trädgård. Blir nog asfalt i framtiden.

På vägen hem stannade vi hos AC. Emrik snodde såklart hennes glarrer. Man kan nästan ana en liten Christian Junior om några år. Kul!

Såg precis ett avsnitt av Morgonsoffan. Sjuka grejer. Drar allt så långt att man tillslut inte pallar. Skrattade en hel del. Redaktionsmötena är nog ganska vrickade i det sammanhanget.

Lugnt med Blåvitt nu. Topplacering hittills trots dåligt spel. Verkar ganska lovande. Men jag är ändå alltid beredd på det värsta. Pessimist! Derby på torsdag. Får nog bli O´Learys. Tror att vi har goda chanser. 60-40 minst.

Annars mest plugg. Ska kolla lite jobb. Tidig kväll. Fortfarande riktigt seg efter Paltkoman i Skåne.

image16

AC brillor

image17

Antons pappa

image18

Balansbanan med lagom fallhöjd

image19

Emrik dissar trädgårdsskötsel


THE END.

Underbar promenad

Riktigt trött i dag. För att hålla mig vaken tog jag och lilleman en lång promenad. Underbart väder. Det roligaste och tråkigaste som hände var att Emrik slet av sig mössan och slängde den på marken så att den landade i en oljepöl. Stackars de blåvita ränderna. Men - som tur är går aldrig färgen ur det laget.

Sett bra ut det senaste. Gör mycket mål trots dåligt spel. På derbyt blir det dock upp till bevis. Därefter AIK - en annan svår nöt att knäcka. Tyvärr ännu fler skador i backlinjen nu. Senast Jonte Berg. Välbehövlig vila i två dagar för hela laget annonserade Rehn/Olsson.

En glädjande nyhet. Emrik fick i dag en ny kusin. Tofte och Efraim fick alltså ett syskon. Och jo, det blev ännu en kille. Spännande med namnet den här gången. Nu är de tre amigos eller tre vise män vilket man vill. En stor glädje i alla fall.

Blir en lugn kväll. Börjar tidigt i morgon. Kanske läsa klart Offside, bara en artikel kvar. Vilket är lite dubbelt. Man vill ha den fantastiska läsningen. Men man vill också ha den kvar....

Snart kvällsmat. Det blir gött.



Skåne tur och retur

Blev ingen bra tid idag. Mest berodde det på trötthet. Har varit i Skåne hela helgen och planerat läger. Men överhuvudtaget var det segt i dag. Flera röda ljus. Och sedan en lång stund för att försöka lista ut vad man kan bidra med till Gårdsuppfräschningen på Dagis. Bor man i lägenhet och har en liten bil är det svårt med virke, stubbar, cement, gamla bildäck, krattor eller annat som fanns på listan. Vi får se - i morgon är det dags i alla fall. Ska bli kul. Ryktas att man får kaffe i allafall:)

Skåne var fint. Oerhört vackert. Framför allt en befrielse att se havet. Jag var tvungen att ta några kort på havet. Så jag inte glömmer hur det ser ut när man bor i exil i platta Närke.

Resan tog lång tid, Mycket musik. Mycket skivor. Stannande och rastade flera gånger. Bland annat i två hagar. Nice. Först i en inbedd klosterträdgård i Vadstena, full med vitsippor och fruktträd. Vackert. På hemresan i en gammal ruin som på senare år verkar använts som fårahage. Men det var mysigt. Härligt med solen. Fantastiskt fika som konditoriet Fröken Brogrens hade sponsrat helt gratis.

Så helgen var mycket lyckad. Blev nog ett par liter kaffe räknade jag ut förut. God mat alldeles för många gånger. Bastu och bad. Marängsvisstävling. Skratt. Och Offside vid läggdags. Men framför allt var det gott att få möta alla fantastiska människor. Fick också en förkylning men sådant tillhör väl livets naturliga gång....

Här lite bilder från helgen.

image9
image10
image11image12image13image14image15

Postkillen skötte sig

Postkillen skötte sig. Tur för honom. Eller mest tur för mig. Nu blir den fem-sex timmar långa resan till Skåne en fest. O F F S I D E - härlig lektyr.

Får väl se om de andra i bilen är lika begeistrade. Antagligen inte. Svårt när man ska få i hop det individuella med det kollektiva. Kanske kan jag lyssna på ett öra - och emellanåt säga "Mmmm", "Ja" eller "intressant"...

Den som lever får se.

image8

Förresten älskar jag killen på bilden, Gattuso. Kanske för att han påminner så mycket om mig själv. Lite skäggig, ger aldrig upp, kämpar hårt, mittfältsgris, vassa armbågar, lätt irriterad....


Kram.

The Chris

8.50 - riktigt bra tid

Hemma tidigt. 8.50 - riktigt bra eftersom kaffet redan är påsatt. Vantarna gjorde susen i dag. Det enda som höll på att sinka oss var en liten gullig barncykel som stod parkerad vid Dagis. Man såg riktigt hur Emrik suktade efter en sådan. Jag fick slita i honoom. Men sedan hann han knappt få av sig ytterkläderna innan han kutade in till de andra barnen. I dag sprang jag efter. Kanske bäst att kramas ordentilgt om man är pappa. Det är ju mysigt med kärlek.

Trots vantarna verkar våren på gång. Gatusoparna kämpar med grus. Uteserveringarna snickrar på maffiga trädeck. Och Allsvenskan är i full gång.

Om allt går enligt planerna dimper nya numret av Offside ner i brevlådan. Då kan Ni nog räkna med lägre bloggfrekvens. I alla fall ett par dagar. Offside är så mycket fest. Jag brukar ta en kopp och sedan plöja de gedigna reportagen om livet största. Det är också kärlek.

Annars kan lägre frekvens också bero på en resa. Åker till Skåne i eftermiddag. Blir borta till söndag. Ska utbildas för ett sommarjobb på Furuboda. Nice!

Okej - nu blir det kaffe, teologi och Offside om nu postkillen håller tiden lika bra som jag.

Sjukt kul kvällsmat

   523336-3 (400w x 300h)523336-4 (400w x 300h)


Det var det där med glasögon igen. Emrik hittade ett par skämtbrillor i kollektivet. Dem gjorde susen. Först skrattade han högt när han själv hade dem på. Sedan blev den enkla kvällsmaten en fest när han tvingade mamma att ha glasögonen på när hon åt. Brillorna gör att man ser suddigt och blir yr. Så fort hon tog av sig dem började han skrika. Så sjukt roligt. Han gav sig aldrig. Mamma skulle ha dem på hela tiden.

Emriks show fortsatte när han la av världens brakare och själv skrattade hejdlöst.

Finalen blev att han satt och tryckte och gjorde number two. 

 


Tänk att varma mackor kan smaka så gott. Livet i kollektivet är en fest när man har så härliga människor omkring sig.

Koppar, teologi och gryta

Tog sonen till Dagis. Tänkte att vantar är onödigt. Dum tanke! Kallt. Fick köra "varannan hands knepet". Cykla med en hand i fickan och byta en gång varannan minut. Hade ändå ingen känsel när jag kom hem, 9.00. Brukar hamna mellan 8.53 och 9.12 när jag kan sätta i gång med plugget. Beror lite på hur avlämningen går. Idag bara Emrik sprang in till de andra barnen. Utan puss. Aj, aj, aj. Gissar att han trivs och det är väl bra. Men det gjorde en hyffsad tid hursomhelst.

Härligt att solen verkar titta fram en stund - märker det knappt när man sitter och skriver teologi om kyrkan hela dagarna. Spännade att tänka att Guds församling förmedlar hopp till människor i grå vardagsmiljö - jag tror det i allafall.

Annars skalat lite potatis - blir gryta snart...

Kollat lite koppar på tradera. Samlingen börjar fullbordas, eller i allafall förändras. För visst är det så; när man hittat en grej - suktar man snart efter en ny. Enkellivsstil - lätt att säga - svårt att få till:(

Snart dags att äta. Blir gott. Sedan är det väl dags att hämta, då med handskar om inte solen håller i....:)

Jag älskar Dig så mycket att jag hatar (mig) det

Ibland undrar man vad det är man utsätter sig för. Den här veckan har det skett tre gånger minst redan. Fotboll, fotboll, fotboll. Jag får ont i magen varje gång. Det kan inte vara hälsosamt att utsätta sig för dessa gastkramningar. Det är en bergochdalbana. Mellan hopp och förtvivlan ständigt. Ska bollen gå in - eller ska fienden trycka in en. Hjärtat är nära att stanna hela tiden. Tänk att man kan dras med så mycket i fotbollen. Tänk att man kan älska den såpass att man nästan hatar det. Håkan Hellström tänkte nog inte på fotbollen - men känslan är i alla fall densamma.

Idag fick vi alla fall en pinne. Halmstad borta. Skulle inte varit nöjd med det innan match. Men efteråt, kanske. Vi fick ju trots allt två backar skadade i matchen. Lägg till två stycken dito sedan tidigare och man förstår varför Magic Rehn sätter två yttermittfältare på defensiven. Vad ska han göra? Någon måste ju spela. Så visst - en poäng - men när HBK fick ett rött kort verkade vi ju i alla fall gå för tre poäng.

Ja, ja - det kommer nya matcher, redan på lördag är det dags igen för hjärtstillestånd. Då ska Kamraterna från Peking få smaka på Ullevis Monstertruckgräs - det vill säga om några spelare är friska. I värsta fall får väl Magic snöra på sig dojjorna och föra oss tillbaka till 90 talets glansdagar.

God natt - måste sova. Försöka i alla fall - kommer väl analysera matchen i en timme, för att sedan drömma om fotbollen lagom till jag vaknar och läser ALLT om kvällens drabbning.

FORZA BLÅVITT. ÄLSKAR ER - ibland kanske lite för mycket....

Sade jag förresten att jag var i kyrkan en sväng också - det var bra - tills dess jag var tvungen att gå. Gissa varför...
Ah, fot...

Bloggar

Tjoho.
Finns ett gäng sportbloggar jag följer. Robert Laul på Sportbladet är kaxig och stor - men väldigt go, dessutom Göteborgare...
En god vän till mig, Bojje, har den här fantastiska bloggen.
Annars är nog Wernblooms blogg den bästa av alla. Åh, vad jag vill hänga med den fantastiskt flummiga mannen.
Framtiden får utvisa om detta kan bli något - världens bästa och brunaste korplag, förresten, snarare ett ordenssällskap:)

Rock on

The Chris


Våga skjuta tufft att göra mål

När jag var tonåring och skrek dumma saker i Blåvittklacken fanns det också en ramsa som var lite fyndig.
De gånger Blåvitt fick för sig att passa bollen ända fram till målinjen kom den som på beställning. "Våga skjuta tufft att göra mål".
Kanske att Arsenal och Wenger skulle behöva höra den emellanåt.
Varför envisas man med att vilja gå in imål med bollen. Visst är det snyggt - men man kommer aldrig ta några titlar! Surt förresten att två straffar avgjorde mot Liverpool i CL. Först den förra veckan som uteblev, och nu en lindrigare som "blev". SKANDAL!
Ja ja, hade vi bara följt klackens ord hade vi vunnit med flera bollar och aldrig behövt komma i håg säsongen som det år då man var bra med i samtliga sammanhang men aldrig fick till det...

SUCK! Skjut!

Glasögon

Skidglasögon

Glasögon när han blir stor

Ja - då var det dags. Bloggandet är i gång. Vad ska man skriva då?

Emrik gillar glasögon. Ofta fastnar han för personer med tydligt markerade bågar.
Emrik har skigoogles och solbrillor. Då och då letar han på ett par gamla retrobrillor i någon bortglömd lådan någanstans i lägenheten.
Det är spännande med glasögon. Personligen har jag en stor samling. Särskilt gillar jag de förkrympta pilotbågarna med de små dekorativa hästarna på skalmen. Dessutom händer det alltid något med brillor. Man blir retad; GLASÖGONORM - eller så går dem sönder. En vass armbåge på idrotten - eller en isboll rakt över snoken under det pågående snöbollskriget på lågstadiet. Aj! Vi får se om Emrik alltid kommer att gilla glasögon. Kanske att han, när han likt sin far, vid sex års ålder, får permanenta glasögon, icke på skoj så att säga, tappar intresset för att spöka ut sig....


RSS 2.0