Svårigheten av att slänga

Varför är det så svårt att slänga prylar?

Har precis försökt att rensa lite bland gamla papper. Men oj vad svårt!
Kunde absolut inte slänga anteckningar i från lektioner eller predikningar, trots att jag sannolikt aldrig kommer kika på grejorna igen. Robert Prytz autograf var också svår att kasta i pappersåtervinningen. Likaså alla små lappar, listor, myndighetsbrev osv. Jag hade räkningar, betalda såklart, från 2004 sparade. Varför?

Jag kommer inte på någon anledning förutom att jag suger inom detta område. Lyckades i alla fall halvera antalet papper. Tyvärr finns det lika mycket till i kartongerna i förrådet.
Vidare kan man tillägga att jag är den personen som plockar upp skruvar på gatan om falkögat upptäcker presumtiva skatter. Allt ska sparas för ett eventuellt senare lyckligt tilllfälle.

Dags för mat.


Sakletaren

Inte särskilt förvånad... men det blev Blåvitt.

Inte särskilt förvånad - men Blåvitt vann min kväll i går.

Vädret var ok. Matchen inte så mycket att säga om. Blåvitt tog inte i mer än nödvändigt, men kunde ändå göra tre mål på Superettan laget. Nu väntar alltså final, igen, mot Kalmar. Repris från i höstas. Dock gärna en annan utgång. Då vann dem cupen - och vi tog Allsvenskan. Nu ser det ut att bli dem, och tyvärr inte vi soom tar serien. I så fall borde det ju vara på sin plats att vi får cupptiteln i alla fall:)

Det stora samtalsämnet på läktaren gällde en viss Jesper Blomqvist. Tidigare ÄNGEL och älskad IFKare. Nu var han allt annat än älskad där han försökte som spelande tränare på ytterbacksplatsen.

I dag städning. Sätter upp några skåp. Sista dagen med inskolning. Lite jobbsök. (en himmel som förövrigt varken är svart eller blå, lite gryende ialla fall.) Sedan TACO med Strömgrens. Kanske en cykeltur med familjen också. Har fortfarande inte kollat in staden än. Kan vara läge efter snart två veckor. Ryktet säger dessutom att det ska finnas en retro 50- 0ch 60-tals butik i faggorna också. NICE.

Dags att skruva - kanske i sällskap av en kopp svart.

Ha en bra dag...

Svåra val

Den senaste tiden har handlat om svåra val.
Tapet eller målning?
Hyllan på västra väggen eller framför fönstret?
Bauhaus eller Byggmax?
Hårt arbete och snart färdigt eller soft tillvaro och långt kaos
osv...

I dag är det dock ett annat val som gäller. Också ett svårt sådant.
Ska jag spela fotboll med grabbarna på Skälby IP eller ska jag ta bilen till Enköping (cirka 25 minuter) och se mitt kära IFK lira semifinal mot Enkköping i cupen? Med andra ord: två festligheter samtidigt. Fotboll och fotboll.

Faktorer som påverkar:
- har flängt runt mycket den senaste veckan
- får sällan se Blåvitt live i viktiga matcher
- har en hel del kartonger kvar att genomlysa, kanske kan några hinnas med om jag spelar med killarna...
- vädret ser lurigt ut
- fotboll kan jag spela på söndag igen
- det är viktigt att skapa kontakter när man är ny i stan
- troligtvis blir matchen ett singelprojekt
- Blåvitt behöver allt stöd de kan få för att nå Europa (chanserna ökar om man vinner då finalmotståndaren Kalmar i såfall med största sannolikhet ändå kommer ut i Europa då de ser ut att placera sig topp två:()
osv. osv.

Kom gärna med relevanta argument och synpunkter.


Hälsar en kille som älskar fotboll.

Ja ja - el divos blev för svåra...

Medan jag klippte gräset på det egna radhusets gräsmatta för första gången i livet gjorde spaggarna två mål. Seriefinalen förlorades sedemera med 2-1 sedan Gelle bränt en straff. Aj aj aj! Tyvärr kunde undertecknad inte medverka i sorgearbetet då 10 mil känns långt. Särskilt när 1500 pix precis betalats i bensinräkning för den senaste månadens resor mellan 019 och 021 områdena. BAIS verkar ha förlorat slaget om bukalen i Korpens finrum. Men de brungula kommer tillbaka - var så säkra.

Har precis rollat klart den sista väggen. I morgon får det äkta paret förhoppningsvis flytta in i sitt sovrum. Emriks rum har funkat bra. Det har varit riktigt stort förresten. I alla fall i jämförelse med de NIO kvadratmeter som vi bott på de senaste fyra åren. Men snart ska han få ha bilrummet för sig själv.

För övrigt vet jag inte om jag har kommenterat kollektivavslutet än. Hur som helst kan jag bara säga: JAG FINNER ICKE ORD. Det har varit en fantastisk tid på alla vis. Ett tvärt slut efter en intensiv sommar. Men minnena kommer enbart bara goda. Tillsammanslivet rekommenderas skarpt! He he he.

Dags att knyta sig snart. Ska bara kolla när frun plockar upp över 100 åriga diskhanddukar, förmodligen aldrig använda. Vackert pressade och prydligt ihopvikta. Krävs andakt när man nyttjar dem. Farmors mamma har broderat den ljuvliga spetsen. Det är ju nästan så att man inte tror att det är sant. LIVSKVALITE.

Änglar visst finns dem...

I dag lite ljusare. Som om jag någonsin hade trott något annat om Gud...

Lite hopp på vikariefronten... Kanske alltid en början.

I övrigt glädjande att en ängel dök upp vid ytterdörren på eftermiddagen hållandes två stycken fungerande högtalare i famnen. Halleluja!

Annars lite fotboll på kvällen. Stundtals liknade det mest vattenpolo:)

En Worldshapers vän kom förbi på kvällsmat. Trevligt! Gött.

En sväng till Arbetsförmedlingen i dag. En ny erfarenhet. Verkligen illa att AMS stationära system och de uppgifter angående jobb som krävs inte samarbetar med det som man kan skriva i på deras hemsida. Alltså en timmes arbete i går helt i onödana, eller vem skulle läsa min uppgifter i cyberspace...?!

Visste ni att jag slog personligt rekord i dag... Tidigare har jag varit nummer 73 i telefonkö hos Telia. Det slogs med råge. I dag skulle jag ringa Försäkringskassan. Gissa min plats i turordningen. Nummer 239 - och då bröts samtalet dessutom. Så jag fick göra om det efter 15 minuter. Efter ytterligare 25 minuter - utan pausmusik men med ett varmt öra, två koppar svart och ett antal Offsideartiklar nådde jag slutligen fram. Jag älskar byråkratisverige.

Nu dags att rolla över det babyblå gästrummet.

I morgon kommer förstärkning från framsidan. Far och mor och bror i från Gbg är på specialuppdrag. Nya golv och gardiner står på önskelistan. Dessutom är Daauuvviiii kunglig på Emrik...

Ses - roll on

Elände

Vackans nota:
- ett glas utspilld mjölk
- 4 st spräckta högtalare
- en borttappad CD spelare
- en trasig CD växlare
- 6 st skavda stolar
- noll jobbsvar
- en dyr onlinesupport för en strunt sak (trådlöst it)
- två mål i baken trots bra svenskt spel (kan bli fler...)
- en inställd IFK match
- regn varje dag

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk :)


Ja ja - sånt är livet. Bara att bryta i hop och komma igen.

Ända in kaklet.

Borde berätta...

Borde berätta vad som händer i tillvaron.
Tyvärr så blir det sällan tid då det finns 80 flyttkartonger att plocka upp, två gräsliga tapeter att måla över eller fönster att kitta... JA JA. Det blir en snabbis.

Livet är i alla fall härligt. De senaste dagarna har Emrik tjatat om "Sommartider Hej, hej, sommartider". Tyvärr så har det blivit hans favoritlåt. Måste ha misslyckats totalt med uppfostran. Får väl ta och göra en kopia till Emriks egen stereo så jag slipper eländet i min dator. Inget ont om Gessle. Hans sommarlåt är bra och en klassiker. Men repeat och tre fyra gånger på raken per dag är lite mycket!

I dag inskolning på dagis. Emrik blev arg vid hemgången. Han vill vara kvar. Positivt.

Sökt några jobb - nu börjar det bli allt möjligt - senast i raden kontorist på trafikskolan. :)
Ska på en "intervju" i morgon. Då gäller det socialt arbete, kanske främst nattetid.

Annars lagat mat. Röjt. Kollat OS (i bakgrunden). Lekt. Och skruvat....

Solen skiner ute. Får bli en promenix i hoodet så småningom.

Passar på att softa en stund. E sover fortfarande i vagnen i den lilla trädgården.

På tema "onödiga prylar" kan jag snart bli medlem. Eller vad sägs om en automatisk garageportsöppnare....

Ha ha ha - flummigt värre.

Dags att kolla diskmaskinen... över och ut!

Hurra, hurra, hurra

Grattis till mig själv.
32 år i dag. En fantastisk dag. En fantastisk ålder.
Mycket liv. Mycket vänner. Inte så dumt att fylla år.
Fest hos Ledstams: vilka människor. God mat också. Tema: Tomat - det blev en del över efter Frizon. Kalas! Återvinning kallas det. Fascinerande vad man kan "slänga ihop" som AC brukar säga. TACK kära vänner.

Har idag också varit på banken. Köpt färg. Bytt en present. Ätit lunch. Tagit ner lite gardiner. Plockat. Fixat och donat. Ringt mäklaren. Osv - en hel näve vuxenpoäng - som om de 32 jag nu har inte skulle räcka.

I morgon är en annan dag. Dags att beta av några punkter på listan. Vad sägs om frysen, söka fler jobb, fixa ett släp och plocka fler vuxenpoäng? BAIS borde dock dra ner lite som tur är - slutspel i Korpen i morgen. Glädje.

Godnatt...

Jojle, Eppe, Kokis, Kalle, Eli, Momo, mofa, fafa, famo

"Jojle, Eppe, Kokis, Kalle, Eli, Momo, mofa, fafa, famo" - så låter Emriks godnattbön. Ibland kan han göra det mitt i leken, eller vid matbordet. I vagnen funkar också. Det sker närsom. Han kan rabbla en massa namn på personer som han känner, om och om igen. Flera av dem kommer i från kollotiden. Andra är familj eller i vänkretsen. Alla är i allafall Emriks vänner. Som det mest självklara i livet. Man ber ju för sina vänner. Man ber ju för dem man älskar. Det tar aldrig slut.

Jag undrar bara när jag ska lära mig samma läxa och nämna alla de nära man älskar inför Gud. Och jag undrar vad alla de fantastiska människorna som Emrik nämner i sin bön skulle säga om de visste att de i bland flera gånger varje dag nämns här i det Alderbladska hemmet.

"Jojle, Eppe, Kokis, Kalle, Eli, Momo, mofa, fafa, famo, Kokis, Elle, Dadi, Eli, pappa, mamma, Robe..."

Bästkusten

Ännu en gång är det bevisat. Västkusten vinner.
Har haft några fantastiska dagar på Sveriges framsida.
Sol. Blåvittmatch. Bad. Saltvatten. Solnedgång i väster. Makrillfiske. Familj. Vänner.

SAY NO MOORE.

Landar nu två nätter i Örebro, där nedräkningen förövrigt startat.
Frizon - sedan flytt - med andra ord en hel del att packa.









Ajöken!

RSS 2.0