Örebro - nästan som hemma

Det mesta var som vanligt. I Örebro alltså.

- Går man på stan stöter man på minst 2-3 stycken man känner.
- Är man hos Ledstams bjuds god mat och härlig gemenskap.
- På bröllop är Örebroarna och kollogänget ofta de mest dominanta.
- Talar man fotboll är en sjundeplats, i bästa fall, en succé.
- Emrik rabblar namnen på alla kompisarna.
- Och man kramar fantastiska vänner flera gånger om.

Man älskar det - och trivs bra. Det känns tryggt och mysigt. Livet är härligt.


Därför är Örebro - nästan som hemma.

Stort på gång

En dag till på jobbet. Sedan helg.

Helgen innehåller:
- besök från Örebro
- resa till Örebro
- bröllop i Örebro
- vänner i Örebro

Kanske lite loppis, second hand. Och vila såklart.

Annars lite att fixa med i dag på förmiddagen.

Kör hårt!

Ännu en titel...

Spelare i Blåvitt har höga krav. Man ska vinna något varje år. Man ska vara bäst.
Fansen har de senaste åren inte varit bortskämda med framgångar. Men har man följt de blåvita i över 20 år så har man erfarit en hel del segrar. Har man en gång smakat segerns sötma, vill man gärna ha mer. Beroende kallar en del det.

I höstas stod vi åter högst upp på pallen. 42 000 följde festen. Ordningen var återställd. I år har dessvärre resultaten uteblivit. Visst, vi är fortfarande med i toppen, men något guld kommer det inte bli. Därför var dagens cupvinst, med Europaspel som följd en välkommen liten present. Att det dessutom var emot omöjliga Kalmar, som fotbollssverige kallar de, gör inte saken sämre. Gött med segrar för mesta mästarna.

Annars arbetshelg. Trädgårdsarbete. Många vuxenpoäng. Rensa ogräs. Fälla granar. Plantera buskar. Oj, oj.
Och kul med svärföräldrarna.

I morgon ny arbetsvecka. Blir nog bra.

Närmast landningsdags, men först lite segersurf.

Vi är blåvitt - bäst i Sverige:


Jobba, jobba, joooobbbbaaaa!

Snart avverkat första veckan på jobbet. Och det känns i kroppen.
Att köra truck och lyfta kollin hela dagarna tar på rygg, armar och axlar. Det har varit mycket nya intryck. Massor information. Mot slutet har det börjat gå bättre. Men det är väl så när man kommer in i något. Däremot är tiderna tuffa. Två veckor i rad som jag börjar 14.30 och slutar 22.50. Blir inte mycket av sociala kontakter då:(

I helgen kommer svärföräldrarna. Kul. Ska ta ner den gigantiska granen som täcker framsidan. Säkert en hel del annat pyssel också. Framför allt ska det bli skönt med helg.

Cupfinal mot Kalmar på söndag. Kalmar som ångar på i Allsvenskan och nu dessutom i UEFA cupen. Antingen kör de över oss. Eller så är de tröttkörda och då kan vi vinna med lite flyt.

Ska fixa och dona innan det vid 14 är dags att cykla i väg till det stora lagret...

En lugn helg

Haft en lugn helg.

Fixat cyklarna.
Cyklat på utflykt i det vackra vädret.
Städat.
Haft goda vänner från Örebro på besök.
Bevittnat en klockren blåtira på Emrik efter fall i trappen.
Softat.
Kollat fotboll.
Kikat på film.
Klippt gräset.
Lekt.

En lugn helg helt enkelt.

Fystest

Har precis avslutat fystest för jobbet. Det gick bra. "Utmärkt" var den ansvariges utlåtande, trots att jag inte tränat regelbundet på ett år. Däremot var balanstestet lite sämre, men i alla fall fullt tillräckligt för jobbet. Balans har nog aldrig prioriterats i mitt liv. Redskapsgympa och handstående fuskades igenom i skolan. Det var ju bollsport och löpning som tillhörde riktig sport! Kanske också bra att inte trycka dit full pott på allt i testet. Högmod brukar ju gå före fall...

Annars har det flyttat in några fler här på Håkantorpsgatan 126. Emriks fiskar som länge bara varit fyra till antalet, väldigt tappra i och för sig, då de fixade en flytt i en "glasslåda", är nu flera. 180 pix för några små liv, 13 närmare bestämt. Kan vara värt kronorna om de nya krabaterna är lika seglivade som de andra sorgmanteltetrorna.

Sorgmanteltetra förresten. Vilket paradoxalt namn på fiskar som överlevt en flytt, osannolik behandling, diet/svält och nu dessutom barnrumshemvist. Brukar tänka på de fyra tappra tetrorna, med det märkliga namnet, när saker går en emot. Då inser man snabbt att det alltid finns hopp!

2-1 vinst utan att imponera. Ska vi vara ärliga så höll vi faktiskt på att få stryk efter första halvlek. Utspelade av Ungern, som ska vara en "B nation" i fotboll. Sorgligt, och då inte som tetrorna, utan ledsamt på riktigt. Sifferkombinatoner och spelsystem - strunt samma - om man inte har killar, eller tjejer, som behärskar de enkla, men ädla konsterna i att "spela på ett tillslag" och "göra sin gubbe". Man vad gör det - så länge vi vinner ska man inte begära överdåd. Teknik har aldrig varit vår segermelodi. Snarare taktik och lagarbete. Mot nya framgångar oavsett klackar eller "Mild" typer. Gör dock inget om unikum som Zlatan kommer fram med jämna mellanrum. Man kan bara älska Rosengårdsgrabben. Sveriges kelgris nummer ett är otrolig.

Oj, fredag i morgon. Redan?! Bästa att avsluta så man hinner med tiden...



   

Cirkus

I dag var vi på cirkus. Det var lite nostalgiskt. Man minns tiden som barn. Spänningen, showen, festligheterna, dofterna, djuren, clownerna och de rätta attributen. Popcorn, spunnet socker, sågspån i manegen och en halvrund cirkusdirektör.

Jag undrar om jag tyckte att dräkterna var snygga på den tiden. I dag inser man att cirkusmodet lever sitt egna liv. Små människor - i kubik -  i glittriga, tajta, korta kostymer. På cirkus verkar tiden stått stilla - och den dåliga smaken synes oförändrad!

Annars en arbetsintervju idag också. Kan bli en nagelbitare detta. Om jag erbjuds ytterligare ett jobb.

Målat lite förövrigt.

Trött och snart sängdags.

Får jag be om största möjliga tyyyssssstttttnnnnnnaaaaaaaaaadddddd!

Snart beredd att skriva upp mig...

Lagerbäck - du hade dina glansdagar. Kanske borde du gått efter EM i somras.
Men ditt s.k 3-5-2 - liknar mer ett 5-3-2. Att sätta två backar på ytterkanterna blir i slutändan ännu mer defensivt än 4-4-2 har varit tidigare. Njae - Du har nog gjort ditt. Blir svårt att nå VM denna gång. Vi har klarat "dödsgrupper" tidigare. Men den här gången är motståndet för vasst och dessutom verkar bara ettan direktkvalificerad.

Blir det inte rejäl ändring och mer offensivlusta även i praktiken, inte bara en ful lek med siffror, så är nog jag snart beredd att skriva upp mig: http://sparkalagerback.nu

Godnatt.

Vänner till salu

Blev lite förvånad när jag fann en annons på blocket och bild på mina vänner. Läste man hastigt kunde man tro att Hanna och Linn var till salu. Vid långsammare läsning insåg jag att så inte var fallet. Tack och lov!

Här är i alla fall bilden:




Sjukt kul i alla fall.

Jesus-smik





Har hållit inne på denna ett tag nu. Men för ett tag sedan läste jag om ett Jesus-smink. "Ett sätt att se snygg ut inför Jesus". Läppglans och krämer som enligt reklamen och slogan skulle göra personen: "Get tight with Jesus..." Enligt upphovsmännen skulle användarnas rykte även "upprättas" av de "sakrala" Jesus-sminkprodukterna.

Ibland undrar jag om vi har förenklat Jesus och relationen till Honom. Det går inte. Det finns ingen gräddfil. Det finns ingen kräm eller smink som kan skapa karaktär eller andlig vitalitet hos oss. Inget läppglans kan ge oss Jesu strålglans. Bara tid, umgänge, ett liv inför Gud kan göra oss mer lika Honom - vår Mästare. Bara Jesu egen närvaro och närhet ger oss Hans doft. Bara Guds verk i oss kan skapa liv och väcka en längtan till lydnad och efterföljelse. Och det är bara då vi kan vara Hans redskap, verktyg i Hans mission.

Ibland önskar i alla fall jag att det fanns genvägar till Guds närhet - ett smink eller läppglans som kunde piffa upp relationen till Jesus. Lite hjälp. En boost. Tyvärr - så funkar det inte - varpå vi ännu en gång får öppna vår bibel, ta emot nattvarden, söka oss till varandra eller lunka omkring på en av våra otaliga bönepromenader. Det är nåd!

PAX VOBISKUM!


Pysen

Han kommer antagligen aldrig fatta vilka intryck han har gjort på vissa. Eller aldrig förstå vilken otrolig påverkan han haft. Hans namn är vida känt. Nu också i 021 trakten. Men faktum är att Pysen gett namn till alla djur i Emriks värld. Så fort man ser ett djur eller en bild på ett djur och samtidigt frågar Emrik vad vederbörande heter - blir svaret alltid Pysen. Hästar, lejon, kor, hundar - allt som tillhör djurriket. Pysen kort och gott.

Nu undrar ni förstås vem Pysen är. Jo det ska jag berätta. Pysen är en kanin. En liten kanin som fanns på kollo under fem veckor i somras. Vissa önskade att Pysen skulle bli kvar på kollo - eller inte så att säga - om ni förstår vad jag menar - medan andra verkligen fattade tycke för den lille gnagaren och byggde upp livslång kärlek. Så Jeppe och Joel och allt vad ni heter - om hela världen är emot Pysen - så vet ni alla fall en som aldrig viker ner sig. Han bor i Västerås och längtar ständigt efter sin sommarförälskelse. (Han hade ju några till.) Så länge får Emrik nöja sig med att kalla alla andra kaniner och djur för Pysen. I brist på annat helt enkelt. Så underskatta aldrig en kanin!

Och ja - vi har redan fått flera erbjudanden om hamstrar och kaniner som "vill" flytta. Men frugan - bossen - modern i hemmet - har sagt NEJ och det med bestämd röst. Får se hur länge hon och andra orkar att stå ut med Pysentjatet....

För övrigt gick kissandet bra. Allt var så positivt och enligt konstens alla regler. Inga negativa invändningar - förutom resultatet vill säga - som var allt annat än positivt - hoppas jag, det vill säga.

 

Inte riktigt som Pysen - men nära inpå...

Ska pysa nu.

Snabba ryck och nybakta bullar

Var på arbetsintervju vid 8.30. 9.00 var vi färdiga. 11.00 ringde mannen tillbaka och jag höll på att sätta kaffet i halsen när han ville erbjuda mig jobbet. Det är snabba ryck - kanske personligt rekord. Nu är det enda som kan hindra mig drogtestet. Tydligen ska man åka in till stan och kissa. Jag undrar om det spelar någon roll var man kissar...

Har sökt lite andra jobb i dag också. Annars lite allmänt fix, handling, lång promenad med Emrik och ett loppisbesök.

Ska snart varva ner. Men först får det bli lite nybakta bullar och Offside. Orkade inte läsa om Svennis bravader i går.

Mumsfillibabba.

Av alla lag och att köpa IKEA

Varför förlust mot GAIS av alla lag?
Varför?
Varför?
Dessa pajasar! Lillebror. Jojolaget. Makrillarna. USCH och fy!

Fast egentligen inte så förvånande. GAIS var nära att slå oss redan i våras. I dag gör inte vi någon bra match, kanske inte GAIS heller. Men vi skapar knappt en målchans. Visst vi äger bollen stora delar av matchen. Men är totalt uddlösa. Motståndarna har läst sönder vårt spel. Inlägg från kanterna är lätt att nicka undan gång på gång. Behöver mer variation i spelet. Mer överraskningar för motståndarna. Kan nästan bara ge Alex godkänt i dag. På mitten behövs fler som har det lilla extra. Räcker inte med två kämpande flåskillar. Tycker inte vi haft något särskilt att komma med på flera matcher, tyvärr... Får skylla på farsen i CL kvalet. Det knäckte oss. Domare som inte kan skilja på huvud och hands!

Ja ja - i Västerås känner jag inte så många GAISare, än. Dessutom är det ju knappast någon som håller på ÖSK så det är väldigt behagligt. Här får man får aldrig några gliringar. ÖSK som börjat spela bra nu. Tråk ÖSK. Wow! Vad kommer ni sluta som? Sjua eller åtta. Respekt! NOT. Lägg ner erat fula konstgräs.

Vi får sikta på att ta hem Cupen nu med andra ord. Och se till, för Guds skull, att sluta före ÖSK. Topp fem är tveksamt med de sista matchernas insats. Sexa då. Då kommer vi ändå en placering före ÖSK som i så fall gör en kanonsäsong, medan vi är kalkon. Säger allt om skillnaden oss emellan:)

I dag lite fix. Inköp av två orangea fåtöljer. Dem var billiga och duger till dess att vi hittar de ultimata retromöblerna...

Skruvade i hop en trädgårdsmöbel. Många vuxenpoäng. Varför är alltid skruvar så låg kvalle på? Jag blev tokig. Nära att ge upp, men så är det inte heller bra att fixa när man är hungrig, stressad och samtidigt lekpappa till Emrik.

IKEA hade samma problem för 15 år sedan ungefär. Dem lärde sig - och visste att vill man bli störst så måste allt hålla rakt igenom. De senaste åren, säger de som kan, har tillbehören till IKEAs grejor blivit ett par snäpp vassare. Så i nuläget kan till och med vanliga svenssons i övre medelklass köpa KÖK på jättefirman. Han är inte så dum den där Ingvar. Pengar rulllar in - kompis det går bra nu...

På tal om IKEA. Det stora mantrat i går för käre Emrik var just "köpa IKEA". Han tycker att vi ska köpa HELA IKEA. Kanske en riktig affärsman i den lille pajken. Eller så är han bara galen. Men vad är egentligen skillnaden?! Vi försökte säga lite diplomatiskt att det inte går, särskilt som pappa inte har jobb i nuläget. Han verkade inte bry sig, utan förtsatte att bekänna och i tro tala ut sitt nya mantra. KÖPA IKEA, VI KÖPA IKEA. KÖP IKEA...

Den där pappan har glädjande nog en intervju på gång i morgon. Därför upp tidigt. Emrik ska vara på dagis kvart i åtta.

Därför Godnatt - trots bittra förluster mot skinnvästarnas lag. Men jag är inte BITTER... N O T :)

SKRÄP!

Men först lite Offside och läsning om SWEN GORAN ERIKSSON.

RSS 2.0