Pysen

Han kommer antagligen aldrig fatta vilka intryck han har gjort på vissa. Eller aldrig förstå vilken otrolig påverkan han haft. Hans namn är vida känt. Nu också i 021 trakten. Men faktum är att Pysen gett namn till alla djur i Emriks värld. Så fort man ser ett djur eller en bild på ett djur och samtidigt frågar Emrik vad vederbörande heter - blir svaret alltid Pysen. Hästar, lejon, kor, hundar - allt som tillhör djurriket. Pysen kort och gott.

Nu undrar ni förstås vem Pysen är. Jo det ska jag berätta. Pysen är en kanin. En liten kanin som fanns på kollo under fem veckor i somras. Vissa önskade att Pysen skulle bli kvar på kollo - eller inte så att säga - om ni förstår vad jag menar - medan andra verkligen fattade tycke för den lille gnagaren och byggde upp livslång kärlek. Så Jeppe och Joel och allt vad ni heter - om hela världen är emot Pysen - så vet ni alla fall en som aldrig viker ner sig. Han bor i Västerås och längtar ständigt efter sin sommarförälskelse. (Han hade ju några till.) Så länge får Emrik nöja sig med att kalla alla andra kaniner och djur för Pysen. I brist på annat helt enkelt. Så underskatta aldrig en kanin!

Och ja - vi har redan fått flera erbjudanden om hamstrar och kaniner som "vill" flytta. Men frugan - bossen - modern i hemmet - har sagt NEJ och det med bestämd röst. Får se hur länge hon och andra orkar att stå ut med Pysentjatet....

För övrigt gick kissandet bra. Allt var så positivt och enligt konstens alla regler. Inga negativa invändningar - förutom resultatet vill säga - som var allt annat än positivt - hoppas jag, det vill säga.

 

Inte riktigt som Pysen - men nära inpå...

Ska pysa nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0